Tidigare år

2020 – Det var ovisst in i det sista om det skulle gå att arrangera Utby Promenadloppis under rådande pandemi. Trots tidigare klartecken från diverse instanser så tvingades folkfesten att ställas in dagen innan. Med stor sorg så behövde loppiskommittén att gå ut med ny information i olika kanaler att loppisen tvingats att ställa in. Åh, så tråkigt att cykla runt och plocka ner affischerna.

2019 – 31 augusti 2019 var en varm och solig dag. En sista koll på affischer och utkörning av fysiska kartor till busshållplatserna gjordes på morgonen. Sedan tog loppiskommittén ledigt och njöt av dagen. Utbyborna öppnade sina trädgårdar och loppisarna fylldes av besökare. En del vittnade om fler besökare i år än tidigare år och andra tyckte det var ungefär som det brukar.

När dagen var slut och solen gick ner hade alla städat undan och Utby var återställt.

2018 – succé igen för loppisen och till och med ett inslag i riksTV. Vädret var som tidigare år blandat, regn och sol. Nu börjar besökarna hitta tillbaka till sina favoriter från åren innan, och köerna ringlade sig långa till allt det goda ätbara som dukades fram.

2017 – återigen en fantastisk dag och trots att det var lite kallare än vanligt så tror vi att alla människor värmde upp hela Utby för alla var på fantastiskt humör och området blommade upp en sista gång innan hösten. Det var nästan 300 säljare även i år och massor av mat- och fikaupplevelser samt roliga aktiviteter för barn hos de olika säljarna. Det är svårt att toppa varje år, men antalet besökare har inte sjunkit och trafikstockningen blev ett faktum i lilla Utby, men busschaufförerna tog det med ett leende tack och lov.

2016 – traditionen är ett faktum, loppisen och folkfesten är här för att stanna. Vädret var underbart, människorna soliga – det här här Sveriges absolut mysigaste loppis.
Över 300 säljare runtom i området med fyndiga fynd och smaskig mat och fika. Nytt för i år var mer fokus på barnen – sagoboksläsning och fiskdammar samt inte minst att Fryshuset kom och hade ansiktsmålning och armbandspärlande för barnen.

2015 var en fantastisk loppisdag och vi vågar nog påstå att vi skapat en tradition. Dagen var lagom varm och med perfekt loppisväder. Året kom att präglas inte bara av fynd utan man kunde äta sig igenom alla världens smaker på Utbys gator. Alltifrån gazpacho, linssoppa, franska crêpes och javanesisk kokkonst till härlig svensk fika med bullar och sju sorters kakor.

På Utbynässkolan lämnades osålda varor och KFUMs Repris Second Hand kom och hämtade upp. Mängden saker hade tagit oss hela natten att ta hand om, om det inte vore för Utbys fantastiska ungdomar (fler än på bilden) som ställde upp och hjälpte till.

Förutom att man gick man ur huse och gjorde dagen speciell och rolig för såväl grannar, utbybor och utomsocknes från hela Göteborg och kranskommuner, så blev dagen möjlig med hjälp av alla sponsorer. Tack!

2014 – Premiär för Utby Promenadloppis. Morgonen började med regn men med vädergudarnas försyn blev det en dag med uppehåll och ett bubblande Utby där grannar och folk från hela stan kom och umgicks, pratade, fikade och gjorde fynd. Med välvilliga krafter och schysta personer fick vi synas här och där för en billig peng och särskilt I Love Pizza gav oss en hjälpsam skjuts för att nå ut.

_______________________________________________________________________________________________________________________

2016:

_________________________________________________________________________________________________________________________

2015:

IMG_6718 IMG_6715 IMG_6720 IMG_6732 IMG_6737 IMG_6744 IMG_6747 IMG_6752 IMG_6751 IMG_6757 IMG_6749

____________________________________________________________________________________________________________________________________

2014:

promenadloppis2014