Promenera, fynda och håll avstånd!

Lokalpressen Partille 23 augusti 2020

Köp nya regnkläder till barnen, hitta designfynd eller ta en fika i någons trädgård. Lördagen den 29 augusti, kl 10-15 är det promenadloppis i Utby igen!

Varje år öppnar utbyborna sina trädgårdar och garageuppfarter för promenadloppis. Besökarna kan flanera runt på de mysiga gatorna i Utby som är känt för sin småstadskänsla där alla känner alla.

Men i år var det inte ett lätt beslut att hålla loppis säger Jessica Wendel som bor i Utby och är en av de tre initiativtagarna.

– Vi har följt utvecklingen av pandemin och övervägt noga. Om alla kan hjälpas åt och visa varandra hänsyn och hålla avstånd så kan vi genomföra Utby promenadloppis i år igen, säger Jessica Wendel.

Besökare uppmanas att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer att stanna hemma om man är sjuk. För att förhindra folksamlingar på mer än 50 personer så kommer försäljningen bara vara på privat mark och max en säljare per adress. Alla säljare uppmanas också att hålla avstånd mellan loppisborden och ha handsprit lätt tillgängligt.

Även om det blir en annorlunda loppis i år så tror de tre initiativtagarna att det är viktigt att fortsätta träffas i sociala sammanhang trots pandemin.

– Det bygger en social kraft som vi nu behöver i vårt samhälle, säger Lina Lundkvist.